Saturday, 14 January 2017

Kenali *vivix shaklee*

Soalan #1: Apa itu Vivix ?


Jawapan: Vivix merupakan tonik campuran polifenol yang telah melalui pelbagai ujian makmal dan menunjukkan kesan positif terhadap 4 mekanisme penuaan sel, termasuk membantu melindungi dan membaikki kerosakan DNA, mempengaruhi pengawalatur genetik untuk jangka hayat sel, membantu penghasilan tenaga dari mitokondria dan melambatkan pembentukan protein AGE
Vivix 150 ml

Soalan #2 : Siapa yang akan beroleh maanfaat daripada VIVIX ?


Jawapan : Sesiapa sahaja yang mementingkan kesihatan badan yang optimum. (Vivix tidak digalakkan untuk ibu mengandung dan menyusu, dan mereka yang berumur di bawah 18 tahun.

Soalan # 3 : Apa itu resveratrol?


Jawapan: Ia merupakan bahan semulajadi yang terdapat dalam sesetengah tumbuhan dan buah buahan seperti anggur. Resveratrol mengandungi antioksida yang berpotensi memperbaikki kesihatan. Ujian Makmal menunjukkan resveratrol melawan penuaan sel.

Soalan # 4 : Berapa banyak resveratrol yang terdapat dalam VIVIX?


Jawapan : Setiap hidangan Vivix mengandungi 100mg resveratrol. Ekstrak resveratrol ini mengandungi 98% resveratrol semulajadi. Khasiat vivix ditambah dengan anggur muscadine, satu satunya anggur dengan kromosom ekstra.


Soalan #5 : Apa itu polifenol?


Jawapan : Polifenol merupakan kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi antioksida dan kebaikkan anti-penuaan.

Soalan #6 : Adakah VIVIX sejenis produk antioksida?


Jawapan : Ya. Vivix mengandungi polifenol yang telah melalui pelbagai ujian makmal dan menunjukkan kesan positif terhadap 4 mekanisme penuaan sel.

Soalan # 7 : Adakah VIVIX sejenis minuman jus dan apa beza VIVIX dengan produk yang terdapat di pasaran?


Jawapan: Tidak. Vivix merupakan tonik kesihatan eksklusif yang mengandungi resveratrol tulen dan ekstrak polifenol yang mempunyai manfaat yang banyak. Campuran polifenol ini telah melalui pelbagai ujian makmal dan menunjukkan kesan positif terhadap 4 mekanisme penuaan sel.

Soalan # 8 : Bagaimanakah pengambilan VIVIX?

Jawapan : Ia boleh diambil setiap hari, selepas sarapan atau makan tengahari. Goncang sebelum digunakan. Jumlah pengambilan adalah 1 sudu teh setiap hari.

Soalan # 9 : Boleh atau tidak saya mengambil VIVIX lebih daripada 1 sudu teh setiap hari?

Jawapan : Berdasarkan kajian terbaru, tiada manfaat tambahan dengan mengambil Vivix lebih daripada 1 sudu teh sehari seperti yang dicadangkan.


Soalan # 10 : Bolehkah saya mengambil VIVIX bersama supplemen Shaklee yang lain?


Jawapan : Ya. Boleh. Ia memberi kesan yang lebih baik bila diambil bersama sama. Walaubagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaikki DNA.


Soalan # 11 : Apakah maanfat vivix yang terbukti keberkesananya?


Jawapan : Vivix terbukti berkesan untuk :

JANTUNG, HATI & DARAH.

[1] Menurunkan tekanan darah,
[2] Mengawal paras gula, bantu pesakit diabetes,
[3] Mencegah & kurangkan strok,
[4] Membantu pesakit jantung,
[5] Mengurangkan lemak dalam darah,
[6] Mengurangkan asma dan alergi
[7] Kesihatan sel

KANSER & TUMOR

[1] Melawan & mencegah kanser
[2] Anti keradangan
[3] Halang pertumbuhan tumor
[4] Membantu pulihkan sel rosak akibat kimoterapi

KESIHATAN SEKSUAL & HORMON

[1] meningkatkan tenaga
[2] meningkatkan hubungan intim
[3] meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma
[4] meningkatkan kesihatan prostat
[5] menstabilkan hormon estrogen
[6] membantu masalah mati pucuk

KESIHATAN EMOSI & OTAK

[1] anti-depresi
[2] Menguatkan ingatan
[3] Mencegah Alzheimer
[4] Membantu imsomnia

MATA, RAMBUT & TULANG

[1] Menguatkan tulang
[2] Bantu pulihkan arthritis
[3] Memperbaikki glaucoma & rabun
[4] Mengurangkan rambut uban dan keguguran rambut

ANTI-PENUAAN & KECANTIKAN

[1] Meningkatkan tenaga
[2] Memutih & mengurangkan pigmentasi
[3] Melambatkan penuaan
[4] Mengurangkan tanda penuaan dan kedut
[5] Memberikan kulit yang lebih tegang & gebu

KHAS

[1] perokok

Soalan # 12 : Adakah VIVIX mengandungi Alkohol?


Jawapan : Tidak. Vivix Shaklee disahkan halal oleh JAKIM.

Soalan # 13 : Berapakah jangka hayat VIVIX?

Jawapan : Vivix tahan selama 9 bulan.

Soalan #14 : Mengapa perlu disejukkan selepas dibuka?


Jawapan : Ini adalah untuk membantu mengekalkan kesegaran optimum, warna dan aktiviti polifenol yang maksimum dalam Vivix. Botol yang belum dibuka juga perlu disejukkan.

Soalan # 15 : Jika diminum mengikut cadangan pengambilan, berapa lamakah VIVIX mampu bertahan?

Jawapan : 1bulan

HEBATNYA VIVIX. SUPPLEMEN ANTI-PENUAN YANG TERBAIK DI DUNIA

Assalammualaikum my blog reader sekalian, 

Sedikit busy sejak masuk kerja tahun baru ni. Mana tidaknya, anak sulung saya mula bersekolah tadika, saya pula baru sign-up gym. Penat juga nak balancekan dengan routine harian baru ini. Alhamdulillah, setakat ini semuanya berjalan lancar. 😃 (part gym tu harap konsisten lah hendaknya) 

Suka saya untuk kongsikan bersama anda promosi untuk bulan Januari 2017 ini. Satu produk yang terbaik Shaklee telah keluarkan. (Bukan overclaimed ya). 

Promosi untuk Januari 2017

Sebelum saya bercerita lebih lanjut, penting sekiranya tahu tentang Vivix. 






🌱 Supplemen Anti-Penuaan terbaik dunia yang di bangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee 

🌱 Turut di gelar sebagai "magic potion'" di kalangan sesetengah pengguna Vivix. 

APA ITU VIVIX SHAKLEE?


Vivix Shaklee adalah minuman pekat yang berwarna merah yang mengandungi bahan-bahan asli anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polugonum cuspidatum yang kaya Resveratol yang bersifat Anti-oksida. 

Anti-oksida dalam reseveratrol Vivix Shaklee 
  • melambatkan kitaran dan kematian sel, 
  • melambatkan prosess penuaan dan membantu meningkatkan ketahanan antioksidan untuk kulit yang lebih sihat,
  •  anti-inflamasi dan juga 
  • anti-kanser.

APA ITU RESVERATROL?

Resveratol adalah kumpulan tumbuhan yang mengandungi polyphenols. Resveratol mempunyai anti-oksida, memelihara badan melawan sebarang kerosakan yang berkaitan dengan kanser dan penyakit jantung. 

MasyaAllah, hebatnya.


Ramuan Semulajadi di dalam Vivix Shaklee



1. Anggur Muskat

Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan.

Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.


2. Elderberi

Selain anggur muskat, tumbuh-tumbuhan lain yang baik untuk kesihatan serta agen penuaan ialah elderberi. Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara.

Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.


3. Polygonum Cuspidatum

Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrolmembantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.

4. Lobak Ungu

Akhir sekali lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung
.
.
.
Menarik bukan?

Ok lah, terlampau banyak fakta untuk dihadamkan. Jom saya kongsi testimoni hebat selepas pengambilan Vivix. 






Jom sama-sama dapatkan promosi vivix bulan Januari 2017 ini.

Sebab apa anda kena rebut peluang ini. Promosi hebat Shaklee bagi. 

List istimewa beli vivix buy 2 less 5%?


1. Cashback Worth RM36 (sapa nak bagi duit semula kalau bukan Shaklee).

2. Free membership.

3.Free postage.

4. Jimat 5% untuk 2 botol.

5. Dapat beli multi-stack dispenser dgn harga diskaun sebanyak 50%.

6. Dapat beli Carotamax buy 1 free 1 (worth RM78.44).

Bulan ni sahaja. Jangan berputih mata! 😍










Wednesday, 4 January 2017

Berat Semakin Turun, Alahan Kulit Pun Semakin Pulih

Assalammualaikum semua, 

Terujanya rasa hari ini. 

Customer yang juga sahabat saya share tentang result yang dia perolehi sejak sebulan lebih ini mengamalkan Lecithin dan Alfalfa, serta hasil dengan konsisten Vitamin C dan Vitamin E Shaklee.

Cara pengambilan Alfalfa dan Lecithin (Set Kurus Bajet) 


Alhamdulillah, masalah alahan kulit teruk akibat yang di alami sejak dahulu lagi beransur pulih. Penderitaan terhadap masalah kulit bernanah akibat alergik kepada seafood pulih. Beliau turut menceritakan kepada saya bahawa beliau langsung tak boleh menyentuh seafood, sekiranya ingin memasak, beliau memerlukan orang lain untuk membantu. 

Tangan yang semakin pulih


Mulanya, niat di hati untuk menurunkan berat badan, TETAPI bukan sahaja sahaja kehilangan berat badan, tetapi dapat bonus lain pula! 

Beliau turut menceritakan kepada saya bagaiaman Vitamin E yang pernah di ambil dahulu telah memulihkan semuga kuku tangannya. Kuku yang dulu kurang cantik kini semakin pulih. Siapa sangka, kuku tuan punya badan ini runcing rupanya! 

Boleh lihat perbezaan di antara setiap jari. Jari yang lain semakin pulih dengan Vitamin E


BONUS :-
☑️berat turun
☑️Masalah alahan / alergik pulih 
☑️Tiada lagi nanah akibat seafood 

☑️ Menghangatkan hubungan suami isteri
☑️Masalah keputihan kini tiada


Bagi yang mempunyai masalah alahan kulit, kulit sensitif, jom cuba amalkan 4 produk di atas. Di tambah pula dengan ESP untuk mempercepatkan penyembuhan luka serta menggebu dan menghaluskan kulit wajah anda! 


Dapatkan segera dengan menghubungi saya di 017-644 3630. 

Terimah kasih!

Lotsa Love, 

Mommy Rifhan 

Tuesday, 3 January 2017

Selamat Tahun Baru 2017




Alhamdulillah, 

Kita semua berjaya mengharungi tahun 2016. 

Alhamdulillah, 

Allah SWT berikan kita peluang untuk bernafas di tahun 2017 ini.

Alhamdulillah, 

Naik setahun lagi umur. 

Alhamdulillah, 

Alhamdulillah, 

Alhamdulillah! 

Terima Kasih Ya Allah. 

Jom Usaha Lebih Lagi. 



Lotsa Love, 
Rifhan

Wednesday, 28 December 2016

Jom Kembali Ke Sekolah

Sedar tak sedar, beberapa hari sahaja lagi dah nak masuk tahun baru. 

Alamak, baju sekolah anak yang collect last week masih belum basuh lagi. Ni lah jadinya bila kena basuh tangan. Mommy dia pasti akan lengah-lengah kan. 

Alhamdulillah, tahun depan, anak sulung saya akan memulakan alam pra-persekolahannya di usia 4 tahun. Saja saya dan suami menghantarnya untuk pendedahan awal dan kebetulan pula dia sentiasa meminta untuk ke sekolah supaya boleh belajar macam Upin dan Ipin. Betul, macam Upin dan Ipin! Besar pengaruh cerita tu kepada anak-anak saya dan Alhamdulillah setakat ini semuanya masih yang positif. 

Seronok si kakak bila mommy bawa ke 'school'. Dia heran kenapa sekejap sangat ke school. Yelah, ambil uniform je pun nak. 

Untuk siapakan anak saya dan untuk memastikan anak saya kekal aktif dan sentiasa sihat, saya sentiasa memberikan dia supplement yang terbaik selain menjaga pemakanan yang seimbang. Saya juga ingin kongsikan kepada anda semua supplement yang bagus yang boleh anda berikan kepada anak-anak anda. 

Yelah, tipulah, zaman sekarang, ibu bapa sentiasa kekurangan masa di waktu pagi untuk menyiapkan bekalan makan anak. Alih-alih, bungkuskan anak nasi lemak,roti canai mahupun beli roti Gardenia RM0.85 tu. 

Saya tak terlepas menjadi ibu-bapa yang begitu. Untuk memastikan anak saya mendapat manfaat yang sepatutnya melalui pemakanan nya, saya berikan dia Meal Shakes Shaklee dan juga Omega Guard Shaklee. Bagus untuk membantu anak saya lebih fokus dalam apa jua yang di lakukannya. Semoga pembelajaran yang akan bermula minggu depan pun menjadi lebih mudah. 

Jom lihat promosi Back to Shcool yang saya telah siapkan. 








Kombinasi paling bagus buat anak-anak kita semua. Jom berikan yang terbaik untuk dapatkan yang terbaik dari anak-anak kita. Apa salahnya melabur untuk kesihatan anak-anak kita. 

Semoga segala usaha yang di berikan ini akan di berkati dan di rahmati oleh Allah SWT. 

Jom PM Rif sekarang. 

Lotsa Love,

Mommy Rifhan 



Tuesday, 27 December 2016

Blog Baru : Projek Susu Ibu Meriah

Syukur Alhamdulillah. 

Bagi saya perjalanan tahun 2016 saya memang amat mencabar. Tetapi saya telah berjaya mengharunginya. Walaupun saya mengharunginya dengan penuh drama dan emosi. 

Tahun 2016 juga mengajar saya sekali lagi tentang erti putus asa serta erti sahabat yang sebenar. 

Tetapi Alhamdulillah, perancangan Allah itu semuanya indah-indah berlaka. Siapa kita untuk menafikannya. Siapa kita untuk mempersoalkan apa yang Dia telah tentukan kepada kita. Kan?

Projek Baru Tahun 2017 

Dan untuk memulakan Tahun 2017 saya, saya ada projek baru. 

Excited sangat nak mulakan dan tak sabar rasanya nak berkongsi dengan semua ibu-ibu, bakal-bakal ibu, kaum bapa, anak-anak muda yang bakal menjadi ibu. Ilmu penyususan! Kami namakan ia sebagai Projek Susu. 

Projek Susu ini merupakan satu projek di mana ia merupakan satu kumpulan penulisan ibu-ibu menyusu. InsyaAllah, saya akan bersama-sama kongsikan pengalaman 3 tahun saya dengan anda semua. 

Jangan lupa follow, dan intai blog baru saya. 




Di sini juga saya turut sama memberi tips-tips dan juga sama-sama berkongsi permasalahan yang sering di alami oleh setiap ibu-ibu yang menyusukan. 

Selain blog ini, saya juga ingin mengajak anda untuk turut sama like Page Facebook Projek Susu untuk anda mendapatkan lebih info tentang penyusuan. 

Jom sama-sama like Facebook Projek Susu dan juga sama like Facebook Rifhan Rauff untuk memudahkan anda beriteraksi dengan saya! 

Ya Allah, seronok dan terujanya rasa! 

Oh ya, sebelum saya terlupa, sentiasa check #projeksusu dan #projeksusumeriah di semua media sosial anda. 

Rugi tak follow tau! 



www.projeksusuibumeriah.blogpsot.my


Much love from me! 

Mommy Rifhan

Wednesday, 21 December 2016

Perasan Cantik dengan Shaklee

Assalammualaikum lovelies mommies out there,

Sedar tak sedar dah nak penghujung tahun dah.

Sekejap betul masa berlalu. Dalam kita sibuk fokus kepada duniawi, jangan sesekali anda lupa dengan bekalan akhirat. Sebab di sana tu kekal. Maka, jom lah get ready sama-sama.

Ok, back to our Title Post for today.

Perasan Cantik dengan Shaklee?

Agaklah, saya sejak dua menjak ni asyik perasan je. Salah satu nya sebab bila saya bermake up, make up tu tahan lama dan elok ja rasa.

*perasan lagi!*

Terus terang Rif telah konsisten dengan Set Kurus / Set Cantik sejak awal tahun lagi.  Alhamdulillah effect dia boleh di lihat pada luaran Rif. What matters, you feel confident and you definitely feels the difference in you.

Ok, let Rif Share with you guys, Set Kurus dan Set Cantik yang Rif amalkan lebih dari 5 bulan kini.














Well at my age ni, I think I look great. Those kids are 7 years younger than me . And yeah, I still fit in well :)

Secara konsisten dan istiqamah, Rif amalkan kesemua di atas untuk Rif dapatkan  hasil yang begini. Kulit wajah yang senang untuk di uruskan, Alhamdulillah sangat. Berat badan yang masih terkawal walaupun belum mencapai berat idaman serta keyakinan diri yang semakin bertambah.

Tahap kesihatan juga semakin bertambah. Tenaga tu sentiasa ada untuk Rif teruskan hari Rif dengan lancar. Proses penyusan dengan anak bongsu Rif yang hampir berusia 2 tahun ini pun masih berjalan lancar.

Sekiranya anda seperti saya, yang sangat mementingkan penampilan luaran dan dalaman, jom kita cantik sama-sama. Semua terletak dari diri sendiri. Do it for your self! InsyaAllah your love ones pun akann turut merasainya.

WA Rif di +6017-644 3630 untuk sebarang pertanyaan lebih lanjut. Free consultation untuk semua customer Rif.

Let's be healthy and pretty.

Only with the right supplements!

Lotsa love,

Mommy RIF